Тернопіль: як дурять людей

Опубліковано в Новини 13.03.2016

Мешканці Тернополя та області все ж піддаються аферам.

У пастку шахраїв потрапила 19-річна мешканка обласного центру. Пройдисвіти посеред вулиці виманили з її рук 600 доларів, - зазначили в ГУ НП області. Дівчина у банку тримала чималий грошовий переказ з-за кордону. Та тільки но покинула фінансову установу, як на вулиці до неї підбігли двоє незнайомців. Чоловіки, хвилюючись, стали розповідати, як щойно загубили чималу суму грошей, допитувалися, чи не привласнила дівчина чужих грошей.  Та розгублено пояснювала, що ніякої готівки не знаходила, навіть погодилася показати власну сумку і гаманець. Пройдисвіти ж попросили показати  номінал на купюрах.

Уважно роздивившись долари, незнайомці віддали їх власниці. Та як виявилось згодом, шахраї спритно обміняли гроші на фальшиві купюри, виманивши таким чином в жертви 600 доларів. Потерпіла звернулася за допомогою до працівників поліції.

За фактом правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України – шахрайство. Зловмисників розшукують.

Втратив понад 5 тисяч гривень і 44-річний тернополянин. Псевдопрацівник банку зателефонував до чоловіка під приводом поновити захисні дані картки. А той не підозрюючи лихого, повідомив усю конфіденційну інформацію щодо банківського рахунку. В результаті, з картки зникла уся  готівка.

Вкотре нагадуємо – не довіряйте незнайомим людям! Банк ніколи не запитуватиме у клієнта персональну інформацію, адже вона багаторазово дублюється. 

Якщо навіть її буде втрачено, у банку завжди є резервна копія.Працівники фінансової установи за допомогою мобільного зв’язку ніколи не проводитимуть операції щодо  зміни паролів переказу коштів чи продовження строку дії картки.

Тож ні в якому разі не надавайте  дані своєї картки навіть людині, що представилася співробітником вашого банку, а тим паче покупцям чи продавцям інтернет-сайтів.

У випадку, коли до вас телефонують під приводом змінити паролі перевести гроші, збільшити строк дії картки, і при цьому вимагають  захисні дані,кладіть слухавку та самостійно перевіряйте усю інформацію у відділені банку.

Якщо ви все ж стали жертвою шахраїв, негайно телефонуйте 102.

Працівники поліції вкотре застерігають не довіряти незнайомцям! Не впускати їх до власних домівок, бути обачними при спілкуванні з ними на вулиці.

Ні в якому разі не передавайте гроші до рук невідомим, навіть якщо ті представляються соціальними працівниками, банківськими службовцями чи навіть працівниками поліції.

Просіть таких людей показати посвідчення, детально запитуйте про установу де працюють та мету їх візиту до ваших домівок. Перевіряйте почуту інформацію самостійно.

Не приставайте на пропозиції вигідно обміняти валюту, чи  зняти пороби з готівки. Зазвичай шахраї у такий спосіб викрадають ваші заощадження. Будьте розсудливими!

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.