У Тернополі - ретельний відбір слідчих

Опубліковано в Новини 24.11.2016

На фінальному етапі.

Бути найкращими, найрозумнішими і стійкими - з такими словами члени поліцейської комісії зверталися до кандидатів, які виявили бажання працювати в Національній поліції Тернопільщини, а саме на посаді слідчих. В ГУНП стартував фінальний етап відбору – співбесіда, повідомили в ГУНП області.

- Ви обрали не просту спеціальність - найскладнішу та найвідповідальніша в Національній поліції, - звернувся до кандидата Михайло Апостол, голова поліцейської комісії. - Слідчий - це еліта поліції, це майбутні керівники національної поліції. Молоді люди, як ви - це нова генерація, це золотий, безцінний резерв.

У ході співбесіди члени поліцейської комісії аналізували професійні якості кандидатів, оцінювали їхні морально-ділові якості та управлінсько-організаторські здібності.

- Я розумію, що мене чекає і я труднощів не боюся. Я знаю, що я вибрав і що я хочу. Якщо я тут - то я пройшов усі етапи і готовий, - заявив один із кандидатів на посаду слідчого Ярослав Гошва.

Стати слідчим поліції виявила бажання і уродженка Умані Лілія Грушицька. Дівчина в минулому уже працювала слідчим, але в Головному управлінні державної фіскальної служби Черкаської області. Спробувати власні сили вона вирішила у Тернополі. З вибором Лілії погодилися і батьки, і чоловік. 

-  У мене чоловік має таку саму професію, як і я - ми разом працювали - я в слідчому управлінні, а він в оперативному. Він знає нюанси цієї роботи, він знає про можливі виїзди вночі. Сім'я моя "за", чоловік знає, що це таке і ніхто не проти.

Готуючись до конкурсу Лілія найменше переживала за здоров'я та тести щодо знання законодавства. В цьому дівчина була впевнена на всі сто відсотків. Хвилювання викликала фізпідготовка. Тому, аби не провалити іспит, вона заздалегідь почала готуватися у спортзалі.

Конкурс на вакантні посади слідчих у Тернополі поліцейська комісія оголосила 7 вересня. Прийом заявок тривав впродовж місяця. Бажання працювати у поліції виявило 292 кандидатів. Майбутні слідчі мали пройти три етапи: тестування, військово-лікарську комісію та фізичну підготовку. До фінальної співбесіди дійшло 36 людей. Кращі з кращих, яких обере поліцейська комісія, поїдуть на кількамісячне навчання і лише після цього вони зможуть одягнути форму і приступити до виконання обов'язків слідчого

Прокоментувати:

СОЦІУМ

27.09.2024 soroka
З Тернопільщини передали антидронові рушниці для бійців штурмової бригади
Антидронові рушниці допомагають нашим воїнам знешкоджувати ворожі дрони, перешкоджають окупантам виявляти позиції українських військових. Перший…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.