Тернополяни зізналися, що заробили 100 тисяч

Опубліковано в Новини 11.03.2016

10% від суми йдуть на військо.

Щороку чимало громадян виконують свій конституційний обов’язок перед державою і суспільством щодо подання декларацій про отримані доходи. Декларацію про майновий стан і доходи подають громадяни щодо доходів, з яких не утримувався податок, та громадяни, що отримали майно у спадок чи подарунок, здають в оренду житло, землю, нерухоме або рухоме майно. Крім того, подати декларацію можуть фізичні особи, які мають право на податкову знижку.

Так, з початку деклараційної кампанії мешканці області до податкових інспекцій вже подали 2370 декларацій про майновий стан і доходи за 2015 рік, з яких 1321 декларацію – з метою отримання податкової знижки.

Громадяни, які зобов’язані задекларувати отримані доходи, подали 1049 декларацій. Зокрема, 457 декларацій – про отримані доходи у вигляді спадщини на суму доходу понад 46 млн грн, 197 декларацій – про доходи від продажу нерухомого чи рухомого майна на суму 32,4 млн грн, 104 декларації – про доходи від здачі в найм нерухомого майна на суму понад 4 млн грн, 30 декларацій – про доходи від продажу сільськогосподарської продукції в сумі 27,6 тис. грн, 20 декларацій – про отримані іноземні доходи резидентами в сумі майже 1,4 млн. грн, 52 декларації – про отримані доходи від здійснення незалежної професійної діяльності на суму пона 2,5 млн гривень та 184 декларації – про отримані інші доходи, з яких не утримано податку на доходи фізичних осіб, на суму 11,8 млн гривень.

Загалом з початку року платники задекларували 98,6 млн грн доходів та самостійно нарахували 4,6 млн грн податку на доходи фізичних осіб та 940 тис. гривень військового збору.

Нагадуємо, що декларацію про майновий стан і доходи за 2015 рік необхідно подати до 1 травня 2016 року.

Відділ комунікацій

 

Головного управління ДФС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

gGB9wzgvs24.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.