Вчителям Тернопільської громади закуплять сучасні ноутбуки

Опубліковано в Новини 27.07.2021

Міністерство цифрової трансформації та Міністерство освіти і науки України розпочали реалізацію спільної ініціативи «Ноутбук кожному вчителю», в межах якої до кінця року сучасні ґаджети отримають 60 тисяч педагогів. Це кошти субвенції, передбаченої на боротьбу з COVID-19 та його наслідками під час освітнього процесу в школах.

- Пандемія, яка торкнулася кожного з нас, внесла корективи чи не в кожну галузь життя, не оминувши й освітній процес. У минулому році більшість часу учні змушені були навчатися дистанційно. Відповідно, як школярі, так і вчителі мали швидко переорієнтовуватися на нові методи навчання з використанням сучасних технологій, - зазначив міський голова Тернополя Сергій Надал. – Для того, щоб процес навчання був більш сучасним і доступним, нещодавно стартувала загальнонаціональна програма «Ноутбук кожному вчителю», на участь в якій погодилася і Тернопільська громада. Адже, відповідно до умов програми, 70% фінансування на закупівлю гаджетів - за кошти субвенції з державного бюджету, а 30% - кошти з бюджетів територіальних громад. Тож уже 23 липня на сесії Тернопільської міської ради було прийнято рішення про спрямування 3,2 млн грн з місцевого бюджету на закупівлю 540 сучасних ноутбуків для вчителів нашої громади.

Придбані ноутбуки закріплюватимуться за навчальними кабінетами відповідних закладів загальної середньої освіти та використовуватимуться виключно для організації освітнього процесу у ЗЗСО.

Як пояснили у МОН, в разі встановлення заборони на відвідування закладів освіти її здобувачами ноутбуки на період дії такої заборони можуть надаватися у користування педагогічним працівникам з метою належної організації освітнього процесу.

 

Джерело: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.