Мешканка Тернопільщини віддала шахраям 10 000 гривень

Опубліковано в Новини 08.06.2021

«Родич в поліції» - це один із видів злочинів, пов’язаних із привласненням коштів шляхом обману: люди віддають гроші та цінності, аби їх рідні уникнули неіснуючої відповідальності.

Від такого злочину постраждала і 80-річна жителька Бережанського району. Пенсіонерка переказала аферистові 10 000 гривень  за спасіння своєї доньки від кримінальної відповідальності. 

Як встановили працівники територіального підрозділу поліції, до потерпілої зателефонувала невідома особа, яка представилася співробітником поліції. Шахрай повідомив, що донька жінки причетна до бійки, за що їй загрожує кримінал. Окрім цього, він розповів, що уникнути відповідальність можна, але за це потрібно заплатити. 

Пенсіонерка погодилася на умови додзвонювача. За допомогою терміналу вона переказала гроші на номер рахунку, який зазначив аферист. Вже пізніше жінка зрозуміла, що її ошукали, адже зв’язалася з донькою, яка спростувала інформацію про бійку.

Відомості про подію внесено в Єдиний реєстр досудових розслідувань відповідно до частини 1 статті 190 ( шахрайство ) Кримінального кодексу України.

 

 

Відділ комунікації поліції
Тернопільської області

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.