Володимир Стаюра: «Вшанування Листопадового повстання ще раз доводить, що Україна має свою пам'ять та державу!»

Опубліковано в Новини 01.11.2016

У ніч з 31 жовтня на 1 листопада 1918 р. українські стрілецькі частини зайняли всі найважливіші урядові установи у Львові. Ця подія вважається днем справжнього поступу України до незалежності та щороку відзначається патріотами. Тернопіль не став виключенням і пам’ятними заходами вшанував честь Героїв тих часів. 

- Ця подія важлива не лише для Тернополя, а й для всієї України. Саме в ніч з 31 на 1 у Львові відбулася Національна Рада, яка вирішила боротись за незалежність та взяти владу в свої руки. За допомогою січових стрільців, власне сотника Дмитра Вітовського, це вдалось реалізувати. Сьогодні ми бачимо тут надзвичайно велику кількість як молоді, так і людей похилого віку - це є свідченням того, що у нас є зв’язок між поколіннями, що кожен тернополянин шанує свою історію та пам’ятає про неї, - розповідає депутат Тернопільської міської ради від ВО "Свобода" Володимир Стаюра.

Сьогодні, 1 листопада, тернополяни багаточисельним маршем пройшли вулицями міста від Архикатедрального собору до Микулинецького кладовища. Політики, громадські активісти, пересічні містяни віддали шану українцям, які взяли участь у Першолистопадовому повстанні, адже внаслідок цих подій було встановлено контроль ЗУНР над значними територіями Галичини.

- Ця дата є доволі символічною, адже після Листопадового перевороту розпочалася україно-польська війна. Зараз на наших територія триває боротьба проти російського агресора. Тому вшанування цих подій ще раз покаже, що Україна має свою пам’ять та державу і ми будемо боротись за неї як сто років тому, так і зараз - наголошує Володимир Стаюра.

 

Колона під супроводом урочистого маршу рушила від храму, центральними вулицями міста до Микулинецько кладовища, де біля меморіального комплексу «Могили українських Січових Стрільців» провели панахиду та мітинг-реквієм.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.