Якою є гранична роздрібна ціна пального на АЗС Тернопільщини?

Опубліковано в Новини 01.06.2021

Фахівці Сектору контролю за регульованими цінами Головного управління Держпродспоживслужби Тернопільщини, відповідно до доручення Держпродспоживслужби України, щоденно здійснюють спостереження за цінами на АЗС області.

Протягом 8 днів обстежено 96 заправок. На сьогоднішній  день гранична роздрібна ціна пального  на АЗС не  перевищує для  дизельного палива – 27,89 грн/л та бензинів автомобільних А-95, А-92 – 29,84 грн/л.

  Нагадуємо, уряд запровадив державне регулювання цін на «Бензин марки А-92, Бензин марки А-95, Дизельне пальне»  з врахуванням середньої  вартості 1 літра дизельного палива ULSD 10 ppm, 1 літра бензинів автомобільних GASOLINE 10 ppm та граничних торговельних надбавок, встановлених постановою КМУ № 474 від 14.05.2021 р. «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 22 квітня 2020 р. № 341 і від 9 грудня 2020 р. № 1236» в розмірі:

  • не більше 7 гривень з урахуванням податку на додану вартість, що нараховується до середньої вартості 1 літра дизельного палива;
  • не більше 5 гривень з урахуванням податку на додану вартість, що нараховується до середньої вартості 1 літра бензинів автомобільних,

  У разі виникнення у споживачів сумнівів щодо законності підвищення цін суб’єктом господарювання на бензин чи дизпаливо при реалізації соціально значущого пального ви можете звернутися до Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області.

   У зверненні необхідно зазначити: найменування суб’єкта господарювання, місцезнаходження оператора ринку нафтопродуктів, АЗС, найменування пального, попередню та поточну ціну на пальне, надати копії підтверджуючих документів (чеків).

  Контакти для звернень: вул. Микулинецька, 20, м. Тернопіль, Тернопільська область, 46008; електронна адреса Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., телефон гарячої лінії 52-10-10.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

16.04.2024 Катерина Шаблій
Від чого залежить комфорт дитини під час квартирного переїзду?
Зміна місця проживання — випробування не з легких. Якщо в сім'ї є діти, крім клопоту…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.