Громада з Тернопільщини реалізує проект зі створення молочного кластеру

Опубліковано в Новини 30.05.2021

Лановецька ТГ — перша громада Тернопільщини, яка реалізовує проект зі створення молочного кластеру

Меморандум про співпрацю між Лановецькою міською радою та ТОВ «Укрмілкінвест» про створення молочного кластеру підписали міський голова Роман Казновецький і операційний директор проекту «Сімейні молочні ферми» Людмила Іващук.

Молочний кластер, створений за підтримки ТОВ «Укрмілкінвест», це 10-50 сімейних молочних ферм, що об’єднуються у кооператив із центром виробництва кормів та можливістю збуту продукції.

Лановецька громада стала першою громадою Тернопільської області, яка реалізовує проект молочного кластеру. 

Довідково: СМФ — це потужний інвестиційний проект, який має на меті створити всеукраїнську мережу сімейних підприємств. Зараз він налічує понад 80 сімейних ферм, які мають все необхідне технічне устаткування і ефективно піклуються про свої господарства.

ТОВ «Укрмілкінвест» — українська компанія, що розвиває екосистему сімейних молочних ферм в Україні. На сьогодні в Україні створено і працює більше 55 СМФ. У стратегічних планах компанії — відкрити 5000 СМФ до 2026 року.

 

Джерело: ТОР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.