«Не сенсація, а вимога часу»: у Байковецькій ОТГ пояснили, чому купили чотири автомобілі

Опубліковано в Новини 20.04.2021

На початку квітня на сайті Байковецької ОТГ з’явилося повідомлення про те, що для старост придбали чотири автівки Chery TIGGO.

Така інформація викликала неоднозначну реакцію користувачів соцмереж. Одні, начебто, позитивно сприяли таку новину, інших покупка вкрай обурила.

З цього приводу днями на сайті громади знову опублікували повідомлення, у якому пояснили, що автіки – не розкіш, а вимога часу.

– Ажіотаж, фурор, вибух… Важко підібрати слово, яке б влучно охарактеризувало реакцію користувачів соціальних мереж на придбання чотирьох авто для забезпечення мобільності та, відповідно, оперативності у вирішенні проблем старостами і працівниками структурних підрозділів Байковецької сільської ради. У більшості коментарів було дуже багато злості, сарказму, їді і, складається враження, навіть бажання образити людей, котрі працюють в органі місцевого самоврядування. Відверто зізнатись така реакція є особливо неприємною… Але найдужче зачіпає за живе те, що більшість дописів – домисли, вигадки, непідтверджені емоції, а то й навмисно неправда, фейки… йдеться у повідомленні.

На сайті громади зазначають, що автомобілі зовсім не першокласні, а призначені виключно для зручнішою комунікації між селами ОТГ.

– Дійшло до того, що окремі особи приходять у сільську раду, користуються її послугами, а потім роблять селфі біля придбаних машин, хизуються знімками перед знайомими, ніби вони зроблені на фоні Rolls-Royce або Lamborghini. Хоча… Одні писали навіщо купляти такі дорогі «тачки», інші – купили «бляхи», через три роки посиплються… Спробуємо пояснити логіку придбання автомобілів, про які йдеться. Про те, що вони потрібні говорилося вже давно. Нічого особливого, адже сіл багато. І запитів та приводів виїжджати туди теж багато. Наприклад, плануються роботи, ремонт, будівництво – є потреба бути на місці працівникам відділу житлово-комунального господарства, транспорту, зв’язку та благоустрою, відділу містобудування та архітектури, відділу капітального будівництва… Потрібно виміряти земельну ділянку, помирити сусідів, які сваряться через межу – є робота земельникам… А ще ж є діти-сироти, неблагополучні сім’ї, одинокі, які потребують допомоги, трапляється насильство в сім’ї – мусять реагувати фахівці з соціальних питань… Або ще такий факт: у громаді 15 закладів культури, 15 бібліотек – час від часу потрібно завезти апаратуру, книжки, усунути неполадки в роботі комп’ютерів, просто надати методичну допомогу, перевірити діяльність… пояснюють у Байковецькій громаді.

На сайті громади підкреслили, що придбання автомобілів – це бажання бути ближчими до людей, оперативніше реагувати на їхні потреби.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3688.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.