У Тернопільській ОДА кажуть, що знайшли спільну мову з підприємцями

Опубліковано в Новини 13.01.2021

Під час засідання робочої групи, яке відбулося учора в Тернопільській ОДА, представники бізнесу краю представили свої напрацювання. Кожну пропозицію розглянули окремо та пропонували різні варіанти можливості їх впровадження.

Серед основних пропозицій підприємців були: заморозити кредити та відсотки по кредитах, компенсувати суми рахунків по комунальних платежах, компенсувати матеріальні витрати за кожен місяць вимушеного карантину у сумі 30 тисяч тощо

- Нові карантинні обмеження триватимуть впродовж двох тижнів. Тобто матеріальна компенсація за цей час, яку просять підприємці, становить 15 тисяч гривень. Відтак уже майже 12 тисяч осіб отримали грошову допомогу у розмірі 8000 гривень, - каже заступник Віктор Устенко.

Самі ж підприємці погодились із твердженням, що сума виплат повинна залежати від доходів та сплачених податків. Адже у кожного доходи та витрати різні.

Як зазначає підприємиця Вікторія Остапівна, не лише держава повинна захищати інтереси підприємців, а й самі люди повинні працювати чесно та дотримуватися встановлених вимог.

- Я хочу працювати у рамках закону. Для цього мені потрібно чітко знати вимоги. Оскільки це є не типова ситуація. Тому просимо, аби на рівні держави зробили так, щоб карантинні норми виконували усі», - каже Вікторія Остапівна. - Також усім підприємцям необхідно бути свідомими, адже у кожного з нас є знайомі, які, на жаль, не побороли коронавірус. Перед хворобою ми всі рівні.

Своєю чергою перший заступник голови ОДА Ігор Дем’янчук додав, що постанова про карантинні обмеження була прийнята ще 9 грудня минулого року. Тому підприємці мали час, щоб підготуватися і не закупляти товар, який не зможуть реалізувати. Є звичайно винятки із ситуації. Зокрема підприємці, які займаються вирощуванням рослин. Тому деякі втрати можливо спробувати компенсувати у рамках державних програм.

- Нинішній карантин розроблявся на основі карантину вихідного дня, який дав серйозне зниження заражень. Уряд дозволив всім працювати впродовж свят, усі підприємці мали можливість заробити. Усі санітарно-епідеміологічні служби, Міністерство охорони здоров’я і світовий досвід показують, що після свят обов’язково настає зростання заражень, тому зараз впровадження суворіших норм карантину є дуже правильним рішенням і дасть змогу уникнути катастрофи. Підприємців завчасно попереджали про обмеження, тому в них був час, щоб підготуватися, - каже Ігор Дем’янчук.

Відтак у результаті засідання було сформовано перелік пропозицій та заходів. Усі представників ініціативної групи погодили, що багато пропозицій необхідно доопрацювати.

- Свої пропозиції та прохання ми представили керівництву області. Звичайно ж усі вони потребують доопрацювання. Тому згодом необхідно залучити ще додаткових фахівців, які зможуть сформувати наші пропозиції у законодавчому полі, - каже Ярослава Процик заступниця голови ГО «Підприємці Галичини».

 

Джерело: ТОДА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.