Наймолодшому депутату Тернопільської райради 23 роки, найстаршому – 69

Опубліковано в Новини 18.12.2020

У четвер, 10 грудня, відбулося перше засідання Тернопільської районної ради 8 скликання.

Аналітики Центру суспільних досліджень ПОЛІС проаналізували новий депутатський корпус за віковою характеристикою.

Так, серед 54 депутатів Тернопільської районної ради, «молодих» депутатів, тобто у віці 18-35 років - 21 депутат ( це 39%  від усього депутатського  складу),  у віці 36-50 років – 19  депутатів  (це 35 %), у віці 51 рік і старші – 14 депутатів, що становить 26%  від усього депутатського корпусу Тернопільської районної  ради.

Про це повідомляють на сторінці Центр Суспільних Досліджень ПОЛІС/Center For Public Research POLIS.

Відносно «молодою» майбутньою депутатською фракцією буде  фракція партії «Голос», де серед 5 обраних депутатів - у віці від 18 до 35 років є 4 депутатів, що становить  80 % від інших вікових груп депутатів у цій майбутній фракції. Натомість жодного «молодого» депутата немає серед депутатів, обраних від партії «Батьківщина».

«Найстаршою» майбутньою депутатською фракцією у Тернопільській районній раді буде фракція партії «Батьківщина», де серед 5 обраних  депутатів від цієї партії  -  3 депутатів у віці 51 рік і старші, що становить приблизно 60% від депутатів інших вікових груп депутатів у цій майбутній фракції. Натомість у майбутній фракції партії «Голос» немає жодного депутата старшого за 51 рік.

А майбутньою депутатською фракцією, де найбільше депутатів у віці 36-50 років буде фракція партії «За майбутнє», де серед 9 обраних депутатів  - у відповідному віковому діапазоні перебувають 6 депутатів райради, що становить 67 %.

Як зазначив директор Центру суспільних досліджень ПОЛІС Ігор Процик: “Наймолодшим депутатом Тернопільської районної ради є Вікторія Кошляк, обрана від місцевої організації партії «Радикальна партія Олега Ляшка», якій 23 роки, а найстаршим депутатом Тернопільської районної ради є Володимир Крупніцький, обраний від партії «Європейська солідарність», якому 69 років.”

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.