Стало відомо, чим заробляють на життя депутати Тернопільської облради

Опубліковано в Новини 04.12.2020

Аналітики Центру суспільних досліджень ПОЛІС проаналізували депутатський корпус Тернопільської обласної ради 7 скликання за професійною ознакою, тобто посадою (заняттям), місцем роботи.

Таке дослідження було здійснено згідно вказаних відомостей на сайті Центральної виборчої комісії.

Отже, серед 64 депутатів Тернопільської обласної ради найбільше депутатів є державними службовцями, працівниками органів місцевого самоврядування – 20 депутатів, а це 31% від усього депутатського складу. Найбільше держслужбовців та працівників ОМС представлені у фракції партії «Свобода» – 7 депутатів, найменше – 1 депутат у фракції партії «Європейська солідарність».

9 депутатів Тернопільської обласної ради працюють в товариствах з обмеженою відповідальністю або приватних підприємствах, а це 14% від всіх депутатів. Найбільше депутатів працюють у цій сфері у фракції партії «За майбутнє» – 3 депутати, жодний депутат у цій сфері не представлений  у фракції партії «Слуга народу». 

Серед усіх депутатів обласної ради 8 депутатів (13%) є медиками, тобто працюють (в основному на керівних посадах) у закладах охорони здоров’я державної чи комунальної форм власності. Найбільше депутатів-медиків, а саме 4 депутати, працюють у фракції партії «Батьківщина», а найменше, точніше жодного депутата-медика немає у фракціях партій «Слуга народу» та «Свободи». 

7 депутатів Тернопільської обласної ради (це 11%) серед усього депутатського складу  є фізичними особами-підприємцями. Найбільше депутатів-ФОПів, а саме 3 депутати представлені у фракції партії «Слуга народу», натомість жодного депутата-ФОПа  немає у фракціях партій «Свобода», «Батьківщина» та «Довіра».

Із 64 депутатів обласної ради 6 депутатів (9%) є освітянами, тобто працюють в закладах вищої, професійно-технічної, середньої та післядипломної освіти, переважно на керівних посадах. Найбільше депутатів-освітян, а саме троє,  представлені у фракції партії «Європейської солідарності», а найменше, точніше жодного депутата-освітянина немає серед депутатського складу фракцій партій «Батьківщини», «Слуги народу» та «Довіри» .

5 депутатів Тернопільської облради (8%)  працюють в сільському господарстві, тобто в приватних агропромислових підприємствах, фермерських господарствах, тощо, які в основному є керівниками даних підприємств.

Зокрема, найбільше депутатів-аграріїв, а саме двоє, представлені у фракції партії  «Європейська солідарність», а жодного депутата, який працює в сільському господарстві немає у фракціях партій «Батьківщина» та «Слуга народу».

Четверо депутатів Тернопільської обласної ради (це 6% від усього депутатського складу), згідно вказаних відомостях на сайті ЦВК, тимчасово не працюють. Зокрема двоє депутатів у фракції партії «Європейська солідарність», по одному депутату у фракціях партій «Слуга народу» та  «За майбутнє», а жодного депутата серед таких немає у фракціях партій «Свободи», «Батьківщини» та «Довіри».

По 2 депутати облради (3%) вказали, що працюють в банківській сфері та в громадських організаціях або громадських спілках. 1 депутат (Олег Сиротюк), вказав, що працює в партійній організації.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.