У тернопільських лікарнях триває облаштування кисневих точок та приліжкових кисневих концентраторів

Опубліковано в Новини 05.12.2020

У період поширення пандемії COVID-19 в лікарнях Тернополя триває активна робота з встановлення кисневого обладнання, яке є необхідним для лікування хворих.  Загалом, у лікувальних закладах міста працює 49 кисневих точок і 52 мобільних приліжкових кисневих концентратори.

У лікувальних закладах міста, зокрема, функціонує:

  • У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги» 16 апаратів ШВЛ, 30 діючих кисневих точок і 27 мобільних приліжкових кисневих концентратори. Заплановано придбати ще 22 таких концентратори для лікарні. Також у медичному закладі встановлено та вже функціонує стаціонарний кисневий генератор, який забезпечує виробництво і подачу кисню;
  • У КНП «Тернопільська комунальна міська лікарня №2»  - 7  апаратів ШВЛ, працює  19 кисневих точок та 4 приліжкових концентратори. Зараз проводяться роботи з монтажу ще 40 кисневих точок, додатково закуплено 15 кисневих концентраторів. До середини грудня заплановано придбати та змонтувати стаціонарний кисневий генератор.
  • У КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня №3» -  8 апаратів ШВЛ, підготовлено та розведено 82 точки для подачі кисню, з них 8 вже працюють, наявний 21 кисневий концентратор. Тривають роботи із закупівлі ще одного генератору кисню.
  • У КНП «Тернопільська міська дитяча комунальна лікарня» - 8 апаратів ШВЛ.

Як зазначають у КНП «Тернопільська міська комунальна лікарня швидкої допомоги», такі кисневі концентратори допомагають у лікуванні хворих з діагнозом COVID- 19, також їх використовують в операційних, реанімаціях, ортоклініці і терапевтичному відділенні, яке наразі переобладнано для пацієнтів з COVID- 19.

До слова, для реалізації цієї медичної програми на сесії Тернопільської міської ради додаткового спрямовано з бюджету громади понад 3, 8 млн гривень.

 

Фото: ТМР

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.