На Тернопіллі запрацювала перша в Україні станція сільського «шерифа» (фото, відео)

Опубліковано в Новини 05.03.2016

У селищі Золотий Потік, що на  Бучаччині, офіційно відкрили першу в Україні поліцейську станцію. Там працюватимуть шестеро працівників, котрі будуть нести службу 24 години на добу.

За словами начальника Бучацького відділу поліції Сергія Гаврилюка, правоохоронці забезпечені окремим приміщенням, комп’ютерною технікою, зв’язком та транспортом. Вони зможуть надавати повноцінні та професійні послуги жителям довколишніх сіл.

Участь в урочистому заході з нагоди відкриття поліцейської станції взяв і народний депутат України від БПП «Солідарність» Микола Люшняк, який пообіцяв всіляко сприяти у її функціонуванні.

- Поліція зараз проходить вкрай важливий етап реформування і відкриття поліцейської станції – яскравий приклад того, як наряди поліцейських максимально наближують до сільської місцевості, а отже – до людей, - відзначив Микола Люшняк. – Для повноцінної роботи поліцейських беру на себе обов’язок вже в скорім часі придбати для станції нову офісну техніку та забезпечити правоохоронців доступом до Інтернету. Сподіваюсь, що спільними зусиллями громада та оновлена поліція наведуть лад в економічних, екологічних та кримінальних питаннях.

На першій поліцейській станції Тернопільщини працюватимуть шість досвідчених працівників поліції. Вони оперативно реагуватимуть на усі звернення громадян про скоєні злочини та правопорушення. Старший інспектор поліції Андрій Романишин працює в селищі вже одинадцять років. Зазначає, що добре знає місцеве населення та проблеми людей навіть з віддалених сіл. На новій посаді продовжить забезпечувати правопорядок та оперативно реагувати на кожне звернення громадян.

 До слова, мешканці довколишніх сіл відтепер матимуть змогу будь-коли звернутися за допомогою до поліцейських,  адже вони  нестимуть службу у цілодобовому режимі.

 

Додамо, що загалом на Тернопільщині планують облаштувати 21 поліцейську станцію. Діятимуть вони у більших містечках, куди добиратися з райцентру було далеко, і обслуговуватимуть прилеглі села.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.