Сільська амбулаторія на Бучаччині отримала найсучасніший апарат для аналізу крові від нардепа Миколи Люшняка (фото)

Опубліковано в Новини 05.03.2016

Амбулаторія загальної практики сімейної медицини села Переволока Бучацького району отримала найсучасніший апарат для аналізу крові від народного депутата Миколи Люшняка. Тепер сотні хворих, які щороку звертаються у медзаклад, зможуть на місці отримати діагноз і лікування.

«Ми довго чекали такого апарату, - сказав завідуючий Переволоцькою амбулаторією загальної практики сімейної медицини Василь Марцинів, звертаючись до Миколи Люшняка. - Було дуже багато обіцянок, але ви перші хто відгукнувся на наші прохання. Щоб зробити найпростіший аналіз крові нашим пацієнтам, доводилося їхати у Бучач. На тому морально та фізично застарілому обладнанню, щоб у нас збереглося, ми не можемо вже нічого зробити.»

Сільська медицина вкрай потребує сучасного обладнання. Адже у всіх попереду складна процедура децентралізації, а отже перелаштування всіх галузей на новий лад. 

«Апарат українського виробництва, який дасть змогу роботи аналіз крові на місці, - розповів Микола Люшняк. – Це мобільний апарат. З таким обладнанням можна робити аналізи одразу вдома у хворих.   Саме таким обкладенням мають бути оснащенні сільські ФАПи та амбулаторії. У нас попереду ще багато роботи. Адже медицина має виходити на новий рівень як обслуговування так і технічного забезпечення.» 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.