Пожежники Бучача отримали спецвзуття від Миколи Люшняка

Опубліковано в Новини 04.03.2016

До народного депутата Миколи Люшняка зі своїми проблемами звернулися рятувальники Бучаччини. Як виявилося, місцеві пожежники роками рятують людей та їх майно від полум’я, не маючи спецвзуття.

-         На жаль, ми не маємо достатнього грошового забезпечення для придбання спецвзуття. Ми зверталися до підприємців, а також до Миколи Люшняка, він відгукнувся і погодився це взуття придбати, за що ми, звичайно, вдячні. Йдеться про немалу суму, а оскільки ми не комерційна організація і не можемо надавати, так би мовити, платних послуг, то таких коштів і не могли мати, - розповідає начальник Бучацького районного відділу ДСНС Михайлюк Ігор Васильович.

За 2015 рік в районі сталося 78 пожеж і прикро, що статистика збільшилася на 26% у порівнянні із 2014 роком. Зрозуміло, що така надскладна робота повинна виконуватися у спеціальному одязі і взутті, якщо перше служба змогла придбати за рахунок спонсорських коштів, то з другим були великі проблеми. Взуття бучацькі пожежники мусили шукати самі, часто купували вживане.

-         Сьогодні у рятувальників Бучача, можна сказати, невеличке свято. Приблизно три місяці тому, спілкуючись із громадянами, до мене звернулися із такою, здавалося б, невеликою проблемою - відсутністю спеціального взуття, на яке держава не виділяє кошти. Ми ж розуміємо, що виконуючи таку складну роботу, людина сама повинна почувати себе комфортно і безпечно, тому ми знайшли і придбали сертифіковане спецвзуття, яке виробляється у нас в Україні, щоб вогнеборці могли почувати себе впевнено, коли станеться надзвичайна подія,  - підкреслив Микола Люшняк.

 

Загалом, бучацькі рятувальники отримали 23 пари спецвзуття на суму майже 20 гривень. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.