Пасічники з Тернопільщини мають можливість долучитися до програми держпідтримки

Опубліковано в Новини 30.09.2020

Пасічники України ще мають час та можливість долучитися до державної програми підтримки: «Спеціальна бюджетна акція за наявності бджолосім’ї».

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства з питань агрополітики Тарас Висоцький на своїй сторінці у Facebook.

- Фактично кожен пасічник, який працює, який офіційно зареєстрований, може подати документи до 1 жовтня цього року в органи місцевого самоврядування і отримати допомогу у розмірі 200 грн на бджолосім‘ю, але не більше 60 тис. грн. Подавайте документи, отримуйте допомогу від держави, розвивайте свою справу, розширюйте свої пасіки, – заявив Висоцький.

За його словами, документи подаються за місцезнаходженням пасіки до відповідної сільської, селищної, міської ради або ради ОТГ.

Нагадаємо, сумарно вироблена маса меду в Україні за минулий рік – приблизно 110 тисяч тонн.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3768.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.