Тернополян запрошують долучитися до міжнародного конкурсу

Опубліковано в Новини 01.09.2020

З першого вересня стартує міжнародний конкурс «Вікі любить пам’ятки».

Про це повідомили на сайті Української бібліотечної асоціації.

Головною метою проєкту є зібрати фотографії пам’яток культурної спадщини, щоб ілюструвати статті в Вікіпедії. Усіх охочих запрошують долучитися. Для цього достатньо зробити фото однієї з пам’яток зі списку конкурсу. Загалом у ньому понад 89 тисяч об’єктів.

Можна подавати світлини та відео офіційних пам’яток історико-культурної спадщини: храмів, садиб, замків та інших історичних будівель.

Організатори мають надію, що цей конкурс допоможе привернути увагу до стану історичних пам’яток в Україні.

— Пам’ятки архітектури та історії часто є атракціями, що привертають увагу туристів. У той же час, вони вразливі, потребують збереження і часто, на жаль, перебувають у занедбаному стані. Десятки фото з визначних місць у різних регіонах України, світлина пам’ятки поблизу дому чи в центрі свого містечка або села може не лише залишитися у вашому телефоні чи розповісти про мандрівку у соцмережах, а й стати частиною найбільшої онлайн-енциклопедії у світі. Ми прагнемо якомога повніше представити українські пам’ятки у Вікіпедії, привернути увагу до їхнього стану і сприяти тому, аби люди ділилися знаннями про свій рідний край, — каже Наталія Тимків, членкиня організаційного комітету «Вікі любить пам’ятки».

Переможці конкурсу отримають цінні призи.

Взяти участь у конкурсі можна до 30-го вересня.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.