На Тернопільщині облаштували могилу просто посеред дороги кладовища

Опубліковано в Новини 06.08.2020

Мешканці села Нараїв, що на Бережанщині, скаржаться на односельчанина, що почав облаштовувати місце для майбутнього упокоєння просто посеред центральної дороги кладовища.

Про це люди пишуть у місцевій спільноті "Нараїв, с. Бережанського району".

– Є таке поняття як суспільний громадський простір, це дорога, шкільний двір, спортивна площадка, кладовище. Але в моєму рідному Нараєві мабуть щось не так, мабуть недопрацьовує місцева влада або церковна община. На цій фотографії видно як прямо на центральній стежці кладовища хтось рішив зробити собі на майбутнє – місце упокою, в придачу з лавочкою. А ми все винуватимо комуністів і москалів, а подумати про це як цією стежкою має пройти старенька людина, або процесія з гробом це вже десята справа...зазначає Олег Паневник.

У обговоренні користувачі зазначають що на цьому місці за проханням дітей, поховали чоловіка, котрий багато допомагав у церкві.

– Там поховали колишнього лісничого Семена (біля сватів і зятя) хориста церкви і лишили місце для жінки тому так і вийшло. Так як він багато помагав церкві. Так діти хотіли, додає Ольга Івасіків.

Також місцеві мешканці зауважили, що біля могили ще можна зробити прохід, якщо прибрати лавку.

– Думаю, що лавочка там тимчасова, її переставлять, і можна буде пройти. Таке трапляється і в нижній частині кладовища. Якось переходять, – пише Марія Кушко.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.