Версія для друку

Біатлонна база на Тернопільщині готова до всеукраїнських змагань

Опубліковано в Новини 27.07.2020

Біатлонна база у Підгородньому Тернопільського району готова до всеукраїнських змагань. Для спортсменів закупили 5 гвинтівок і облаштували 19 мішеней. Повідомив президент регіональної федерації з біатлону Віктор Щур.

Про це повідомляє Суспільне.

За його словами, наразі чекають на послаблення карантину та дозволу на їхнє проведення.

За два місяці на біатлонній базі відремонтували мішені, облаштовують тир. Планують також зробити ще один лижероллерний маршрут на трасі.

Мішені на біатлонній базі відновили за гроші з обласної федерації з біатлону. Міністерство молоді і спорту, якому підпорядковується база, цього року не виділило грошей на розвиток тренувального комплексу.

“Зараз всі 19 установок готові до різного рівня змагань. Посеред року не були закладені кошти на утримання учбово-спортивної бази, але ми стараємся, щоб ця база функціонувала не чекаючи фінансування з держбюджету”, – каже Щур.

Віктор Щур розповів, що вартість відновлення однієї установки мішеней – майже 1000 гривень.

За словами Віктора Щура, федерація біатлону України передала на базу у Підгородньому 36 мішеней, які планують встановити на новому стрільбищі. Їхня вартість близько півтора мільйона гривень:

“Щоб їх встановити, нам потрібно пройти сесії обласної ради – питання виділення землі під нове стрільбище. Є вже розроблена проєктна пропозиція”.

Також федерація біатлону України передала 5 пневматичних гвинтівок.

“Ця зброя розроблена у нас в Харкові. Її вартість в районі 20 тисяч гривень. ЇЇ передали безкоштовно на регіональну федерацію з біатлону в Тернопільській області. Вона повністю відповідає параметрам зброї, якою користуються професійні спортсмени”, – розповів Щур.