На Тернопільщині нові дороги робитимуть зі старих

Опубліковано в Новини 03.03.2016

Сучасні технології дають таку можливість.

Сьогодні, в галузі дорожнього будівництва поряд з традиційними методами ремонту, реконструкції та посилення автомобільних доріг з'явилися принципово нові технології, засновані на останніх досягненнях науки і техніки. Постійно зростаюча інтенсивність руху пло автомобільних дорогах загального користування, а також збільшення в два рази навантажень на вісь вимагає збільшення несучої здатності дорожнього одягу вже існуючих доріг. Метод холодної регенерації (ресайклінгу) дозволяє не тільки усунути ями та вибоїни, а й зміцнити основу автодороги, тим самим збільшивши терміни її експлуатації.

«Даний метод ремонту дорожнього покриття добре зарекомендував себе з економічної точки зору і є єдиним у своєму роді, оскільки забезпечує відновлення основи дорожнього одягу шляхом використання матеріалів із старого покриття», - розповідає начальник Служби автомобільних доріг області Богдан Юлик.

В першу чергу робиться лабораторний аналіз дороги. Спеціалісти визначають скільки у відсотках потрібно додати до відфрезованого (знятого) старого дорожнього покриття цементу, білощебеневих та в’яжучих матеріалів, щоб майбутній дорожній одяг був міцним та стійким до навантажень та погодних перепадів. Далі до роботи приступають віброкотки, після такого укріплення основи дорожники розпочинають вкладання нижнього і верхнього шарів асфальтобетону.

«На Тернопільщині метод ресайклінгу ми вперше застосували минулого року на дорогах Львів-Тернопіль (обході міста Зборів) та Доманове-Ковель-Чернівці-Тереблече в смт Товсте, а також від повороту на Лозову до с.Шляхтинці, – зазначив Богдан Іванович. – Дороги після зимових перепадів температур поводять себе добре – жодних пошкоджень на відремонтованих ділянках не виявлено».

Застосування даного методу дозволяє скоротити терміни ремонту і здійснювати його без зупинки руху. Також істотно знижуються витрати та збільшується міжремонтний термін експлуатації автошляхів.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.