Бережанський замок відновлять у рамках президентської ініціативи

Опубліковано в Новини 12.07.2020

Вже наступного року 100 культурних об’єктів України стануть частиною «Великого будівництва». Проект готовий для розгляду Міністерствами та найближчим часом буде презентований.

Влада відновлюватиме та реставруватиме визначні місця української культурної спадщини. Про це наголосив Президент України Володимир Зеленський.

До переліку об’єктів увійшли Підгорецький замок, Палац Потоцьких, Національний заповідник «Хортиця» та багато інших, що мали визначальну роль у формуванні української історії. 

Серед таких місць — Бережанський замок на Тернопільщині. Давня твердиня свого часу була однією з найнеприступніших у Західній Україні. Кажуть, що вороги лиш двічі потрапляли на її подвір'я.

За майже п’ять століть свого існування стіни замку були німими свідками багатьох переломних історичних подій. Проте за часів Другої світової війни пам’ятка зазнала неабияких руйнувань і капітальної реставрації не відбувалося дотепер.

- Вперше за час незалежності України ми отримаємо можливість поступово відновлювати нашу історичну та культурну спадщину. Зберегти її самобутність — наш спільний обов’язок перед майбутніми поколіннями, — підкреслив голова Тернопільської обласної державної адміністрації Володимир Труш. — Реставрація та відновлення пам’яток прокладе нові туристичні маршрути, забезпечивши таким чином сталий розвиток територій громад.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

4fe637b26b790de6358827b961c23147_XL.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.