Мешканці Тернопільщини можуть пройти тестування методом ІФА

Опубліковано в Новини 09.07.2020

Про це повідомила в. о. директора ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» Оксана Чайчук 8 липня, під час позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно–екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській обласній державній адміністрації.
- На сьогоднішній день ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» - єдиний лабораторний центр у Західному регіоні, який проводить такі тестування. Щоб пройти тестування, потрібно звернутися в Тернопільську міську санітарно-епідеміологічну станцію (м. Тернопіль, вул. Острозького, 21А), - констатувала Оксана Чайчук.
За її словами, на Тернопільщині методом ІФА обстежено 1471 особу: 323 особи на наявність класу Ig М до вірусу SARS-CoV-2, у 16 осіб виявлені позитивні результати (вказують на гострий перебіг хвороби) і 1148 осіб на наявність класу Ig G до вірусу SARS-CoV-2. У 28 осіб виявлені позитивні результати (вказують на наявність імунітету).
Нагадаємо, в Тернопільській області  метод імуноферментного аналізу (ІФА) для визначення коронавірусу почали використовувати наприкінці травня. Цей тест дозволяє знайти в організмі людини антитіла до коронавірусу. Імуоглобуліни бувають трьох класів. Наявність того чи іншого типу дозволяє визначити, чи хворіє людина чи можливо вона вже перехворіла.
Методику ІФА  використовують в 2-х напрямках: для лабораторної діагностики гострих випадків, при цьому визначаються імуноглобуліни М. І для оцінки колективного імунітету, коли визначаються імуноглобуліни G.

Фото: ТОДА

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.