Тернопільський став очищають від водоростей та сміття

Опубліковано в Новини 09.07.2020

Впродовж тижня на головній водоймі міста працівники комунального підприємства «Об’єднання парків культури і відпочинку м.Тернополя» проводитимуть заходи з очищення дна ставу від водоростей та намулу.

Як повідомив заступник директора комунального підприємства Тарас Дячун, ці заходи проводиться без шкоди для здоров’я жителів міста, адже робітники механічним способом вилучають водорості та намул. Додатково, для насичення водойми киснем, попередження цвітіння і неприємного запаху, на Тернопільському ставі збільшили години роботи аераційного фонтану.

- Причиною утворення плівки на поверхні води, скоріш за все, є скиди промислових та хімічних сполук. Маємо підозри, що скиди надходять з приватних будинків навколишніх сіл. Проте, наразі стверджувати про це рано, - додає Тарас Дячун. - Днями було проведено забір води та намулу для подальшого дослідження на предмет відповідності нормативним показникам, тож очікуємо результатів. І лише після виявлення причини забруднення водойми прийматиметься рішення щодо встановлення винних. Відповідне звернення буде надіслано правоохоронним органам.

Зазначимо, що заходи з очищення Тернопільського ставу заплановано провести на трьох локаціях, а саме: поблизу Надставної церкви, поруч з дамбою та біля клубу «RIVERSIDE». Площа очистки складає більше гектара.

Окрім того, 8 липня, очистка дна проводилася і на водоймі навколо острівця «Чайка».

Фото: ТМР

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.