Троє лікарів з Тернопільщини отримали почесні відзнаки

Опубліковано в Новини 22.06.2020

Напередодні Дня медичного працівника, який в Україні відзначають третьої неділі червня, архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор зустрівся з представниками галузі охорони здоров’я. Зустріч відбулася в єпархіальному управлінні.

З благословення  Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Епіфанія архієпископ Нестор вручив нагороди медикам, чий особистий внесок у боротьбу з коронавірусною інфекцією та запобігання її поширенню особливо вагомий.

Зокрема, за заслуги перед Помісною Православною Церквою, побожним народом та за жертовне служіння у збереженні дару життя, Орденами святого великомученика Пантелеймона відзначені лікар-інфекціоніст Тернопільського регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру Олена Анатоліївна Герасименко; лікар-анестезіолог Почаївської районної лікарні Андрій Володимирович Капрічук і медичний директор Монастириської районної лікарні Олекса Петрович Меуш.

- Ця нагорода від Церкви є новою. Відтак, в області ви першими її отримуєте. Святий Пантелеймон був першим християнським лікарем. З найдавніших часів святий Пантелеймон вважається покровителем лікарів. Свої лікарські знання він поєднав з вірою в Бога. До нагородження вас представили Тернопільська обласна державна адміністрація та обласне управління охорони здоров’я, бо бачать вашу працю за збереження не лише здоров’я, а й життя пацієнтів особливо важливою та відповідальною, – зазначив архієпископ Тернопільський і Кременецький Нестор.

Владика Нестор привітав лікарів з їхнім професійним святом, подякував за жертовну працю і врятовані людські життя.

Після нагородження архієрей та секретар єпархії протоієрей Олексій Головацький поспілкувалися з медиками у неформальній обстановці.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.