На Тернопільщині поліція стежитиме за дотриманням посилених карантинних заходів

Опубліковано в Новини 21.06.2020
У зв’язку із збільшенням захворюваності на коронавірусну інфекцію на Тернопільщині посилюють карантинні заходи. За їх дотриманням стежитиме поліція.
 
За підсумками позачергового засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Тернопільської ОДА було прийнято рішення посилити карантинні заходи у Заліщицькому, Збаразькому, Козівському, Лановецькому, Тернопільському, Шумському районах і Тернополі. Зокрема, заборонено проведення масових зібрань; перевезення пасажирів при перевищенні посадкових місць; роботу закладів торгівлі, ТРЦ, якщо вони не можуть розмежувати потоки відвідувачів; обслуговування клієнтів у приміщеннях закладів громадського харчування – дозволено літні майданчики зі збереженням усіх санітарних норм; не дозволено роботу спортивних груп, секцій, фітнес центрів у закритих приміщеннях.  Аби зменшити динаміку захворюваності, усім слід дотримуватися карантинного режиму та менше відвідувати громадські місця. Не варто забувати про засоби індивідуального захисту та регулярну обробку рук дезінфекторами.
 
Нагадаємо, за порушення карантинних заборон передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність
Згідно статті 44-3 КУАП порушення правил щодо карантину людей тягне за собою накладення штрафу на громадян від однієї до двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і на посадових осіб - від двох до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
 
Кримінальна відповідальність передбачена статтею 325 ККУ. Порушникові може загрожувати до восьми років позбавлення волі.
 

Фото: з відкритих джреле

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.