У тернопільському парку «Загребелля» зрізуватимуть сухостійні дерева

Опубліковано в Новини 16.06.2020

Аби попередити занепокоєння громадськості, Державна екологічна інспекція у Тернопільській області повідомляє тернополян, що у відповідності до Правил утримання зелених насаджень у населених пунктах та Порядку видалення дерев, кущів, газонів і квітників у населених пунктах у регіональному ландшафтному парку «Загребелля» проводитиметься зрізка дерев.

Комісійним обстеженням паркових насаджень, які прилягають до вулиць Бережанської, Львівської, Чумацької міста Тернополя, за участю Інспекції, у червні 2020р. у згаданому парку виявлено понад 430 хворих, сухостійних, безлистих дерев, а також аварійних, які створюють небезпеку. Такі дерева несуть потенційну загрозу відвідувачам парку, а тому їх усіх буде зрізано щоб попередити можливі наслідки при погіршенні погодних умов, зокрема, посиленні вітру.

Одночасно, з метою недопущення зменшення площ зелених насаджень, Інспекція постійно ставить вимогу перед органами місцевого самоврядування та балансоутримувачами зелених насаджень здійснювати компенсаційні висадження дерев у кількості не меншій від видалених.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.