Держслужбу на Тернопільщині будуть робити престижною

Опубліковано в Новини 02.03.2016

Відповідно до нового закону.

Нещодавно в Україні прийнятий закон про держслужбу, який з травня вступає в дію. З метою роз’яснення його норм  та окреслення шляхів їх втілення  Костянтин Ващенко відвідує різні регіони держави. Сьогодні він з робочим візитом побував на Тернопільщині та зустрівся із головою облради Віктором Овчаруком та  заступником голови ОДА Ігорем Вонсом, йдеться на сайті ТОР.

«З 1 травня має вступити в дію новий закон про держслужбу. Від чиновників залежить успіх реформ. Завдання держави максимально задовольнити потреби громадян. І ця сервісна функція виходить сьогодні на перший план. Без перебудови системи держслужби ці зміни не відбудуться»,  - наголосив очільник агентства  з питань держслужби.

На необхідності певних тлумачень та детального роз’яснення усіх положень закону наголосив Ігор Вонс: «Ми б хотіли отримати чіткі пояснення щодо нового закону ще до того, як він вступить в дію, щоб мати можливість донести їх на місця».

 «Прийняття закону вмить не змінить геть усі органи виконавчої влади та місцевого самоврядування. Нам потрібно серйозно попрацювати, навчати людей, організувати заклади перепідготовки, фахової освіти. І перш за все, це стосується депутатів рад базового рівня!» - наголосив Віктор Овчарук.  

Нагадаємо, Верховна Рада прийняла новий закон про державну службу 10 грудня минулого року.

 

Згідно пояснювальної записки, проектом закону передбачається створення правових передумов для підвищення престижності державної служби, врегулювання статусу державного службовця, рівного доступу до державної служби, запровадження прозорого механізму прийняття на державну службу.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.