На Тернопільщині вестимуть боротьбу з канцерогенами

Опубліковано в Новини 30.08.2016

Таку пропозицію нашому краю надали поляки.

Польська компанія «Groneko» пропонує співпрацю Тернопільщині. Офіційна зустріч представників вказаної фірми з головою Тернопільської обласної державної адміністрації Степаном Барною відбулася 30 серпня.

Компанія «Groneko» займається комплексним усуненням комунально-побутових, промислових і небезпечних відходів й бере участь в загальнонаціональній програмі щодо видалення азбесту.

Шкідливий для здоров'я люди азбест містить шифер, яким покриті дахи будинків. Його частинки — важкі канцерогени — можуть проникати навіть в легені. Азбестова пилюка не виводиться з організму й з часом може призвести до важких захворювань. Тож на вимогу Європейського Союзу Польща  відмовляється від шиферних дахів.

«Щороку «Groneko» у Польщі збирає та утилізує 15 тисяч тон азбесту. В Україні теж існує дана проблема, яку необхідно вирішувати», — зазначив голова українського центру бізнесу у Варшаві Ян Маньковський.

На часі — створення майбутньої концепції, підготовка проекту й подальше втілення його у життя.

 «Запрошуємо вас до Польщі, або продемонструвати, як виглядає наша робота і плануємо знову прибути до нас вже наприкінцікінці наступного місяця», — підсумував Ян Маньковський.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.