У Тернополі вандали ледь не сплалили церкви

Опубліковано в Новини 30.08.2016

Однак дуже вчасно підпал помітив прихожанин.

29 серпня в Тернополі невідомі намагалися підпалити новозбудовану дерев’яну церкву Вознесіння Господнього УГКЦ. Про це повідомив сектор комунікацій ГУНП у Тернопільській області. Слідчо-оперативна група, котра прибула на місце події одразу виявила там очевидні сліди підпалу: велику зв’язку соснового хмизу приставлену до стіни церкви та відчутний запах нафтопродуктів.

Специфічний запах горіння відчув один з прихожан, що вранці прийшов підливати квіти на території церкви. Він швидко знайшов місце, де здійнялося полум’я, і зміг вчасно загасити його за допомогою води, приготованої для поливу зелені, – розповів адміністратор церкви отець Василь Шафран.

Священик також додав, що досі не помічав підозрілих людей довкола релігійної споруди.

Зупинити пожежу вдалося дуже вчасно – храм майже не постраждав. Якби цього не сталося, вогонь міг не тільки знищити дерев’яну споруду дотла, а, можливо, і перекинутися на дерева паркової зони поблизу.

Зі слів заступника начальника Тернопільського відділу поліції  Андрія Фірмана, слідчі з’ясували, що зловмисники не тільки спробували спалити церкву, а й спаплюжили її кам’яну підмурівку беззмістовними надписами. На місце події прибули експерти-криміналісти та кінолог з собакою, вони змогли знайти знаряддя, що використали палії та інші докази злочину.

Наразі слідчо-оперативна група встановлює інші обставини правопорушення і опитує свідків.

За фактом злочину відкрито кримінальне провадження згідно частини 2 статті 15 ККУ та частини 2 стаття 194 ККУ – умисне знищення чи пошкодження майна шляхом підпалу.

Слідчі дії тривають.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

23.04.2024 soroka
Єгері 68 бригади знищують «тернопільськими» FPV дронами ворожу спецтехніку - Сергій Надал
Герої захисники з 68-ї єгерської бригади знищують ворожу спецтехніку «тернопільськими дронами». Відповідне відео у соцмережах…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.