Майстер з найбільшого парку відпочинку Німеччини зробить унікальні скульптури для Тернопільщини

Опубліковано в Новини 07.04.2020

Серію малих архітектурних форм запланував зробити для найдавнішого ботанічного саду України кременчанин Василь Петровський.

Взявся за цю справу митець на волонтерських засадах. Тож досвід, здобутий у Німеччині, втілиться в роботах, які, як він сподівається, стануть родзинкою рідного для нього ботанічного саду, повідомляють на сторінці Кременецького ботанічного саду у Facebook.

Така ідея виникла ще торік. Адже не раз прогулювався ботанічним садом і хотів долучитися до краси, яку щодня творять його працівники, і саме тут залишити свої роботи.

- Наше оточення нас формує, - стверджує Василь Петровський. – Все, до чого ми торкаємося, є частиною нас. Ми живемо і тягнемося до краси. Для мене як художника дуже важливо, щоб мої роботи були в гарному місці.

Як митець Василь Петровський вирішив продовжити життя дерева. Саме воно стало постаментом для скульптури. Оскільки його творчим кредо є простота, оригінальність, доцільність, то вибір зупинився на лавочці у формі борсука.

На думку майстра, кожна робота - вузловий центр композиції, повинна вписуватися в концепцію і комунікувати з глядачем.

Василь Петровський працює в найбільшому парку відпочинку Німеччини Europa-Park. Саме тут відкрив, де можна застосовувати своє вміння. Себе називає автором артоб’єктів. Займався оздобленням інтер’єрів. З різьби планує перейти на скульптуру.

Майстер зізнається, що від роботи, вібрації інструментів затерпають руки. Але те, що робить, додає сил, енергії. Можливо, саме в цьому полягає секрет довголіття. У роботі, яку робиш і любиш.

Завдяки таким роботам Кременецький ботанічний сад стане ще привабливішим для проведення комфортного дозвілля на лоні природи.

Джерело: Кременецький ботанічний сад 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3796.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.