Версія для друку

Правоохоронці перевірять законність конкурсу з визначення перевізників, який провели в Тернопільській ОДА (документ)

Опубліковано в Новини 23.03.2020

Днями у Тернопільській обласній державній адміністрації підбили підсумки конкурсу з перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування. Визначили переможців на 45 об’єктах. Через сумнівну якість проведення конкурсу його перевірять правоохоронці.

Про це у Facebook написав голова Тернопільської обласної організації політичної партії «Громадянський рух “Хвиля”» Олексій Станько.

– Проводитимуть перевірку діяльності обласного комітету з організації та проведення конкурсів з перевезення пасажирів на міжміських та приміських на автобусних маршрутах загального користування, а також правомірність проведення самого конкурсу,повідомив Олексій Станько.

Кілька днів тому голова тернопільської «Хвилі» звернувся до правоохоронців з проханням досконало вивчити діяльність комітету з організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів, а також відзначити «найкращих» кримінальними провадженнями у рамках зловживання службовим становищем.

– Засідання обласного комітету з організації та проведення конкурсів з перевезення пасажирів на міжміських та приміських на автобусних маршрутах загального користування відбулося ще під керівництвом першого заступника голови Тернопільської обласної державної адміністрації Івана Крисака. За даними Управління регіонального розвитку, інфраструктури та дорожнього господарства облдержадміністрації, відділу інфраструктури та транспорту, на засіданні визначили переможців на 45 об’єктах. Під час проведення конкурсу на 14 об’єктах перевізників-претендентів не було. На 32 об’єктах налічувалося по одному перевізнику-претенденту. На 11 об’єктах — по два перевізники-претенденти, а ще на двох об’єктах — по три. Три претенденти до участі у конкурсі були недопущені. Положення про проведення конкурсу? Склад комітету з організації та проведення конкурсу з перевезення пасажирів... (має бути розпорядження голови ОДА). А це може свідчити про одне – договорняки. От звідки беруться перевізники, які не можуть забезпечити належних умов перевезення! написав Олексій Станько.