Любителі березового соку з Тернопільщини можуть "влетіти" на 1700 грн

Опубліковано в Новини 20.03.2020

З середини березня в Україні розпочинається збір деревних соків – одних з цінних та поживних лісових продуктів.

Масово його заготовляють постійні лісокористувачі, а також підприємці, які отримують для цього спеціальний довіз – лісовий квиток. Такий документ дає право на добування соку у відведених місцях з дотриманням встановлених правил заготівлі.

Однак в межах населених пунктів така діяльність заборонена. Громадяни, збираючи деревні соки в межах населених пунктів, можуть своїми діями спричинити загибель та послаблення екологічної стійкості дерев, повідомляють у Чортківській міськраді.

Так, свердління отворів та прорубування кори в дереві призводить до зараження їх різного року інфекціями, внаслідок чого розпочинаються процеси гниття деревини, що в подальшому позначається на якісному стані дерев та його здатності протистояти несприятливим погоднім умовам.

Державна екологічна інспекція у Тернопільській області повідомляє, що заготівля деревних соків у межах населених пунктів є порушенням пункту 4.2. «Правил утримання зелених насаджень в населених пунктах», відповідальність за яку передбачено ст. 152 КУпАП та тягне за собою накладення штрафу на громадян від 850 до 1700 грн.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.04.2024 soroka
Кличко зустрівся у Києві з мером Гамбурга і розповів про допомогу від німецького міста-побратима
Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга Петером Ченчером і розповів про нову партію…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3787.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.