«Маски по «рублю» та одноразові халати», – голова тернопільської «Хвилі» про забезпеченість засобами індивідуального захисту від коронавірусу

Опубліковано в Новини 16.03.2020

Голова тернопільської «Хвилі» Олексій Станько у мережі Facebook поділився враженнями від відвідин одного із медзакладів напередодні можливого поширення COVID-19.

– Потреба в екстреній допомозі у населення є суспільно важливою. Попри мізерну заробітну плату та нестачу сучасного обладнання, все ж бригади екстреної медичної допомоги щоденно рятують людські життя. У сьогоднішніх реаліях швидкого поширення COVID-19 бригади екстреної медичної допомоги є першими хто прибуває на виклики хворих, першими хто зустрінеться віч-на-віч з людьми інфікованими небезпечною недугою. І вони як ніхто інший повинні бути захищені від небезпечних мікроорганізмів. І, що ми маємо? Сьогодні побачив на власні очі забезпечення лікарів! Нульове! Найпростіші маски, такі по «рублю» і одноразові халати. Я особисто з такий вдягав, коли до Наталі в Перинатальний приходив. А отже захисту немає! Чим думають начальник Управління охорони здоров'я Тернопільської облдержадміністрації і Михайло Джус залишається таємницею. Але точно не про те, що свідомо наражають людей на небезпеку, написав Олексій Станько.

Автор допису також наголосив на тому, що однією з найважливіших складових ефективності її роботи бригади екстреної медичної допомоги є швидкість її прибуття до пацієнта.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.