Гравці і тренери БК «Тернопіль» попрощалися із вболівальникам і роз’їжджаються по домівках

Опубліковано в Новини 14.03.2020
Успішний сезон завершився раптово й на мінорній ноті.

Не встигла наша команда повною мірою натішитися подвійною перемогою над «Рівним» і достроковою першістю в західній конференції, як мов грім серед ясного неба, пролунало рішення виконкому Федерації баскетболу України про скасування поточного чемпіонату. Мріям про повноцінну перемогу у вищій лізі був покладений край. Найгірше, що директорат турніру вирішив визначити чемпіона, виходячи виключно з математичних показників. Оскільки криворізький «Прометей-2» у Східній конференції вигравав частіше, першість віддали йому.

«Не думаю, що то справедливо, - каже наставник нашої команди Дмитро Забірченко. – Не секрет, що Західна конференція – помітно сильніша, тому співставляти лідерів виключно за турнірними показниками в цьому випадку не дуже доречно».

«Було б справедливіше, якби ФБУ у цій ситуації визначило чемпіонами переможців обох конференцій, - вважає президент БК «Тернопіль» Ігор Комендат. – Взагалі, вважаю рішення про зупинення, а не призупинення чемпіонату поспішним і не зовсім спортивним. Але такі реалії».

«Мені шкода, хлопці, що все закінчилося саме так, - звернувся пан Комендат до гравців. – Я знаю, як сильно ви хотіли виграти і разом з вами сумую, що на не вдалося довести початого до кінця. У будь-якому разі, дякую всім вам за гру і ставлення до справи. Усі матеріальні питання вирішені, а окремі деталі вирішуються в індивідуальному порядку».

Ігор Комендат наразі не знає, де саме гратиме команда в наступному сезоні і яким буде її склад. Рішення про зупинку чемпіонату було настільки несподіваним, що потребує часу, щоб від нього отямитися, а вже потім щось планувати.

На завершення гравці й тренери подякували за палку підтримку впродовж усього сезону своїм уболівальникам. Навіть сьогодні, 13 березня, на прощальну зустріч в 11-й ранку робочого дня їх на трибунах Фізкультурно-оздоровчого комплексу зібралося близько двох десятків. За словами Дмитра Забірченка, разом із командою виросли впродовж цього сезону й її прихильники.

«Щиро тішився, що на наших останніх домашніх матчах трибуни не просто скандували «Тернопіль-Тернопіль», а співали, підтримували гравців індивідуально. Сподіваємося, що наша команда радуватиме вас і в майбутньому, уже в наступному сезоні», - сказав тренер.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

VuwU5xVlQYg.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.