На Тернопільщині священник та парафіяни власноруч облаштовують музей (фото)

Опубліковано в Новини 10.03.2020

У селі Шушківці на Лановеччині місцевий священник та парафіяни власноруч облаштовують музей.

Місцеві мешканці зносять до приміщення свої експонати.

– Музею у с. Шушківці таки бути… Так сказали сьогодні активні жителі села, які прийшли впорядковувати приміщення під "Трапезний зал з музеєм", а інші активні жителі почали вже зносити експонати... Дякую усім, хто долучився до роботи, а також запрошую завтра на 10год продовжити впорядковувати дане приміщення! – написав отець Олексій Філюк у спільноті «МОЯ ЛАНОВЕЧЧИНА».

Люди радо підтримали таку ідею та активно взялися до роботи.

– А люди раді віддати свої вишивки, над якими трудилися самі або ще їхні мами чи бабусі, бо це буде зберігатися роками. Радуватиме око людей, які будуть відвідувати цей музей. Це дуже цікаво. І на старовинні знімки теж цікаво дивитися, розглядати, як колись одягалися, чи проводили дозвілля, чи молилися у храмі, бо це ж наша історія, – написала Олена Павлік.

Одним з найстаріших експонатів майбутнього музею буде вишитий у 1896 році портрет Т.Г. Шевченка, а ще буде багато старих портретів, авторських робіт талановитих жителів, старих фото та багато вишивки.

Фото: з допису 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3776.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.