Версія для друку

У місті на Тернопільщині запрацювало соціальне таксі: хто та як може ним скористатися

Опубліковано в Новини 26.02.2020

У територіальному центрі соціального обслуговування при Чортківській міській раді офіційно запрацювала служба перевезення людей на візках, так зване соціальне таксі. Люди з інвалідністю абсолютно безкоштовно зможуть потрапити до лікарні чи будь-якої іншої потрібної установи.

ХТО МОЖЕ СКОРИСТАТИСЬ?

Транспортні соціальні послуги безкоштовно надаватимуться особам з інвалідністю та дітям з інвалідністю, які мають порушення опорно-рухового апарату та не мають в особистому користуванні спеціально обладнаних автомобілів, повідомляє Чортківська міськрада. 

ЯКІ ДОКУМЕНТИ ПОТРІБНІ?

Для отримання соціальної послуги з перевезення потрібно зареєструватись у диспетчера територіального центру (м. Чортків, вул. Сонячна, 7) та надати наступні документи:

– письмову заяву про необхідність отримання послуги;

– копію документа, що посвідчує особу;

– копію довідки про присвоєння ідентифікаційного номера;

– копію довідки або посвідчення про встановлення групи інвалідності (за наявності);

– медичний висновок про здатність до самообслуговування та потребу в сторонній допомозі (потребу в транспортному перевезенні спеціалізованими автомобілями).

Зауважимо, що пакет документів потрібно подати лише один раз перед першим замовленням послуги для створення особової справи. Всі наступні замовлення послуги відбуватимуться безпосередньо через телефонний дзвінок.

ЯК ЗАМОВИТИ ПОСЛУГУ?

Соціальне таксі треба замовляти за телефонами: 2-17-03 або 068-33-505-70, вказавши потрібну дату та час, власну адресу, а також адресу, куди потрібно їхати. Рекомендовано замовляти послугу хоча би за добу запланованої поїздки.