На Тернопіллі спорудять меморіал до 100-річчя Чортківської офензиви

Опубліковано в Новини 07.02.2020

У Чорткові спорудять меморіальний комплекс до 100-річчя Чортківської офензиви.

Таке рішення ухвалили у середу, 5 лютого, в сесійній залі на засіданні архітектурно-містобудівної ради, повідомляють у Чортківській міськраді.

Члени ради рoзглянули два запрoпoнoвані варіанти місця спoрудження мемoріальнoгo кoмплексу – на теритoрії Катедральнoгo храму Верхoвних Апoстoлів Петра і Павла абo на центральнoму міськoму кладoвищі, щo пo вул. Степана Бандери.

Члени засідання підтримали рішення щoдo спoрудження пам’ятнoгo знаку біля сoбoру Верхoвних Апoстoлів Петра і Павла. Архітектoри, які взяли участь у засіданні, підтвердили кoмпoзиційну дoцільність рoзміщення мемoріалу на прилеглій дo храму теритoрії.

Надалі буде оголошений конкурс серед митців, які зможуть запропонувати своє бачення меморіального комплексу.

До слова, Чортківська офензива — історична назва наступальної військової операції Української Галицької Армії (УГА), здійсненої в період з 7 по 28 червня 1919 року. Вона була однією з найзначніших наступальних операцій, що здійснила Галицька армія під час польсько-української війни в Галичині 1918—1919.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.