Дзвінків тернополян чекатимуть до восьмої вечора

Опубліковано в Новини 01.03.2016

А також візитів та електронних листів.

З перших днів березня у Тернополі запрацює додаткова телефонна лінія для подачі показників за газ. Для споживачів, які традиційно подають показники лічильників за допомогою телефону, зробити це відтепер буде простіше. Як  повідомила заступник директора з постачання та обліку газу ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» Галина Голоюха, працюватиме лінія не до 17 години, як раніше, а до 20 години вечора.

-З першого березня в тестовому режимі у Тернополі запрацював багатоканальний телефон, за допомогою якого можна буде пepeдaти пoкaзники cпoжитoгo гaзy. Найближчими днями усі технічні моменти будуть доопрацьовані і наш контакт-центр запрацює повноцінно.  Це один номер телефону (51-95-95), який буде з’єднувати шість операторів, – розповідає Галина Голоюха. – Для передачі показників лічильників для тернополян передбачені і інші можливості. Зокрема, зpoбити цe мoжнa бeзпocepeдньo y вiддiлi poзpaхyнкiв нa вyл. Митpoпoлитa Шeптицькoгo, 20, пoдaти cвoї дaнi чepeз iнтepнeт нa caйтi gazpostach.te.ua, зa дoпoмoгoю cepвicy eps.te.ua або чepeз тepмiнaл «Пpивaт Бaнкy». Здійснити подачу показників можна і за допомогою спеціальних скриньок, вкинувши туди аркуш із необхідними даними.

Фахівець нагадує, що у відповідності до нового Кодексу газорозподільних систем, затвердженого НКРЕ, процедура та терміни передачі показників змінені. Відповідно до нового Кодексу, споживач повинен впродовж  п’яти діб після завершення звітного періоду (з 1 по 5 число наступного місяця включно) надати інформацію про фактичні покази лічильника газу станом на кінець звітного місяця. Тобто, до 5 березня – подати показники за лютий, до 5 квітня – показники за березень і так далі.

– Щодо споживачів, які до п’ятого числа не подадуть показники, обсяг спожитого газу визначатимуть розрахунковим методом – на основі сформованих груп споживання, – пояснює Галина Голоюха.

Нагадуємо також, що  у відповідності до порядку оплати, встановленого Правилами надання населенню послуг з газопостачання, споживачі повинні сплачувати за спожитий газ до десятого числа місяця, наступного за розрахунковим. У ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз» наголошують, що дані зміни не є ініціативою підприємства і стосуються не лише Тернополя, а впроваджуються по всій території України. Відтепер на ринку газу встановлені єдині умови для усіх споживачів відповідно до норм та вимог Закону України «Про ринок природного газу».

Адміністрація ДП «Газпостач» ПАТ «Тернопільміськгаз»

Наступна публікація: У Тернополі - ДТП

Прокоментувати:

СОЦІУМ

17.04.2024 soroka
Transparency International Ukraine визнала Тернопіль найпрозорішим містом України, - інфографіка
Тернопіль визнали найпрозорішим містом України. За результатами рейтингу «Transparent cities/Прозорі міста», Тернопіль отримав найвищі показники…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3810.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.