Тернопільські прокурори, затримані НАБУ, «вигризають» собі посади

Опубліковано в Новини 15.08.2016

І мають намір судитися із Генпрокуратурою.

Троє прокурорів з Тернопільщини Віталій Сідоров, Іван Антюк і Володимир Соколишин, затримані співробітниками НАБУ та звільнені згодом зі своїм посад, мають намір судитися з Генпрокуратурою, зазначає IA ZIK.

Тернопільський юрист, голова Юридичного центру «Конфіденс» Віктор Козелко оприлюднив на своїй сторінці у Facebook знайдені в реєстрі судових справ позовні заяви Сідорова, Антюка та Соколишина.

Як зазначено в реєстрі, 10 серпня Віталій Сідоров подав позов, у якому відповідачем є Генеральна прокуратура України. Суть позову – визнання частково незаконним та скасування наказу, поновлення на займаній посаді, визнання недійсним запису в трудовій книжці та стягнення середньої заробітної плати за час вимушеного прогулу.

Такі ж позови подали 11 серпня Іван Антюк і Володимир Соколишин.

Попередньо, судові розгляди призначені на 25 серпня в Тернопільському окружному адміністративному суді.

Як повідомляла IA ZIK, у лютому НАБУ в рамках розслідування справи про вимагання 12 тис. доларів хабара провело 40 обшуків в правоохоронних органах Тернопільщини. Згодом було затримано чотирьох керівників місцевої прокуратури.

Про їх звільнення Юрій Луценко заявив під час представлення нового прокурора Тернопільської області В’ячеслава Перча.

Зокрема, у рамках розслідування було звільнено заступника прокурора області Антюка, керівника Тернопільської місцевої прокуратури Сідорова, його першого заступника Соколишина, а також прокурора Тернопільської місцевої прокуратури Фоменка. 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

BRC6n2f9ZaU.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.