У містах і районах Тернопільщини більше немає управлінь юстиції

Опубліковано в Новини 19.07.2016

11 лютого 2016 року ліквідовані районні, міські, міськрайонні управління юстиції.

Функції у сфері реєстрації громадських формувань передано у відповідні головні територіальні управління юстиції, які як правило розміщуються в обласних центрах.

Однак громадянам з районів, сіл, селищ та міст області не обов’язково їхати до обласного центру, щоб подати документи.

Міністерством юстиції України наказом від 09.02.2016 року № 359/5 затверджено Порядок державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, яким громадянам надано альтернативну можливість подачі документів до суб’єктів державної реєстрації головних територіальних управлінь юстиції або до центрів надання адміністративних послуг.

Уповноважена особа центру надання адміністративних послуг здійснює усі дії щодо прийняття та видачі документів для державної реєстрації громадських формувань.

Всі центри надання адміністративних послуг Тернопільської області підключені до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань.

Головним територіальним управлінням юстиції затверджені інформаційні картки адміністративних послуг у сфері реєстрації громадських формувань, що надаються через центри надання адміністративних послуг.

 

Контактні дані центрів надання адміністративних послуг, а також інформаційні картки адміністративних послуг громадяни можуть переглянути на сайті Головного територіального управління юстиції у Тернопільській області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3818.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.