На соціальні гарантії платники Тернопілля cпрямували майже 1,9 млрд гривень

Опубліковано в Новини 06.07.2019
Упродовж першого півріччя цього року працедавці Тернопільської області спрямували на соціальні потреби 1 млрд 867,8 млн грн єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Порівняно з січнем-червнем 2018 року надходження цього платежу зросли на 277,6 млн гривень. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Тернопільській області Ігор Комендат. «За червень поточного року надходження внеску склали 377,9 млн грн, що на 40 млн грн більше, ніж у минулому році», - розповів очільник фіскального відомства.

Він також констатував, що сума єдиного внеску не може бути меншою за розмір мінімального страхового внеску – 819,06 грн торік та 918,06 грн у 2019 році.

«Отримані кошти єдиного внеску на загальнообов’язкове соціальне страхування направляються на забезпечення соціальних потреб мешканців області. А це, насамперед, пенсійні виплати, виплати в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності, виплати по безробіттю, виплати у зв’язку з нещасним випадком на виробництві або професійним захворюванням. Тому вкрай важливо не допускати виплат заробітної плати «в конвертах», сумлінно ставитись до своєчасної виплати заробітної плати та сплати ЄСВ», - підсумував Ігор Комендат.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3800.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.