Для тих, хто впевнений, що на Тернопільщині роботи немає

Опубліковано в Новини 08.07.2016

Оксана Мостепанюк, економіст за фахом, інвалід 3-ї групи, залишившись без роботи, звернулась у вересні 2015 року в Бережанський районний центр зайнятості за допомогою у працевлаштуванні.

Оскільки за період її перебування на обліку в РЦЗ підходящих вакансій не було, Оксана задумалась над тим, аби розпочати власну справу.

За результатами профдіагностичного тестування – жінка має хист до підприємництва. Врахувавши консультації і поради спеціалістів центру зайнятості, порадившись з рідними та побувавши на семінарі з основ підприємницької діяльності, Оксана вирішила відкрити власний бізнес. У листопаді 2015-го склала та захистила бізнес-план у сфері громадського харчування, отримала одноразову допомогу по безробіттю для організації підприємницької діяльності та зареєструвалась як приватний підприємець. Так пані Оксана почала свою роботу, відновивши колишню кафе–кондитерську у Бережанах. Бізнес пішов успішно. Пізніше бізнес-леді відкрила й кафе-піцерію «Amore» у центрі міста на площі Ринок.

Цьогоріч вона, вже в якості роботодавця, знову звернулась у центр зайнятості за допомогою у доборі найманих працівників.

Оксана Мостепанюк й далі активно співпрацює з фахівцями районного зайнятості, які і порадою допоможуть, і проконсультують з питань зайнятості, і необхідні кадри доберуть, і підвищення кваліфікації безробітних безпосередньо на робочих місцях організують.

Так, у травні 2016-го після попереднього стажування в кондитерську була працевлаштована пекар. Потім у кафе-піцерії отримали постійну роботу 2 кухаря та бармен (кухар та бармен попередньо підвищували кваліфікацію у кафе).

 

Відрадно, що пані Оксана, не з розповідей знаючи про проблеми інвалідів на ринку праці, завжди готова допомогти людині з обмеженими можливостями, яка прагне працювати. Відтак, цьогорічної весни у піцерії, після попереднього стажування, почала працювати кухарем інвалід 3-ї групи.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Волонтери «Української команди» Тернопільщини передали ліки та медичні засоби бойовим медикам на Запорізький напрямок
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області продовжує підтримувати медиків, які рятують життя на фронті.…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.