Вже у цю неділю тернополян чекає одне із наймальовничіших містечок

Опубліковано в Новини 08.07.2016

На свято в честь його перлини.

10 липня Свято замку відбудеться у Теребовлі. У рамках заходу також пройде VІ регіональний фестиваль мистецтв «Забави у княжому місті».

Замок має давню історію.  Фортецю, що збереглася до сьогоднішнього дня, збудували у 1630-ті роки на біля обриву високого плато (51 метр) на правому березі Гнізни. Замок складений з різного розміру блоків і плиток теребовлянського пісковику. У плані він становить неправильний трикутник. Рештки стін, що збереглися, мають 4 - 5 метрів завтовшки, висоту до 18 метрів, а їх загальна довжина становить 107 метрів. Мури замку сходяться у мисовій частині плато до величезної еліпсоподібної вежі-бастеї, яка значно виступає за межі оборонних мурів. На мурах і бастеях знаходилися бойові внутрішні дерев'яні галереї, від яких збереглися гнізда для балок.
 
Гостей свята чекає цікава та насичена культурно-розважальна програма.  О 14 год – офіційне відкриття фестивалю біля пам’ятника князю Васильку, відтак учасники вирушать на Замкову гору. О 15. 30 тут розпочнеться концерт за участю творчих колективів областей України, Тернопільщини та району.
Крім того, у рамках фестивалю буде діяти виставка робіт майстрів народних художніх промислів Тернопільщини та Теребовлянщини, відбудуться спортивні змагання.
Нагадаємо, Свято замку у Теребовлі є частиною загальнообласної програми Тернопільської облдержадміністрації, за задумом якої такі дійства проведуть в різних замках області. Свята замків вже відбулися в Збаражі, Кременці,  Бережанах, Сидорові, Скалаті.  Після Теребовлі естафету прийме
Чортків. Тут Свято замку пройде 24 липня.

 

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3764.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.