Тернополяни: варто знати, аби не попастися

Опубліковано в Новини 08.07.2016

Провоохоронці фіксують новий вид обдурювання людей.

Бути уважними, продаючи товар невідомим, закликають правоохоронці Тернопільщини, зазначає сектор комунікації ГУ НП у Тернопільській області. За словами заступника начальника міського відділу поліції Сергія Гатанюка, останніми днями вони почали фіксувати новий вид шахрайства. Жертвами стають люди, які продають товар через інтернет мережу.

Залишився без золотого ланцюжка та грошей житель Тернополя. Чоловік на одному з сайтів розмістив оголошення про продажу прикраси. Йому під вечір зателефонував незнайомий і сказав, що готовий придбати дану річ.

Зустрілися вони поблизу ТРЦ "Подоляни". Ланцюжок продавець віддав лише після того, як на мобільний прийшло смс-повідомлення про зарахування коштів на картку, а це 8 440 гривень. Та коли потерпілий захотів зняти гроші, їх не було.

Як каже Сергій Гатанюк, шахраї винайшли нову схему для обдурювання людей. Для цього вони використовують "І-бокси" або банківські картки. Зловмисники дійсно кидають гроші на вказаний рахунок, але після того, як спільник забирає товар, гроші щезають. Шахрай відміняє попередню операцію з переведення коштів ще до того, як продавець дістанеться до банкомату.

Іноді злодії кидають своїм жертвам "підроблені" есемески з номерів, які на перший погляд схожі на ті, що присилає банк.

Правоохоронці просять людей бути обережними. Якщо є можливість зустрічатися і передавати товар з рук в руки, то вимагайте розрахунок готівкою або йдіть разом і знімайте гроші. Лише після того віддавайте товар. Не вірте смс-повідомленням та іншим оповіщенням, які надходять на телефон. Лише так ви зможете вберегти себе від шахраїв.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3815.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.