Як проголосувати на закордонній дільниці, пояснили у міграційній службі Тернопільщини

Опубліковано в Новини 25.03.2019

31 березня відбудуться Вибори Президента України! Отож, у міграційній службі області повідомили  найважливішу інформацію.

Виборчий бюлетень видається громадянинові України, якому виповнилось 18 років і якого включено до списків виборців на виборчій дільниці. Уточнити наявність власного прізвища та правильність його написання у списку виборців на своїй виборчій дільниці громадяни мали можливість можна до 25 березня, пише "Досьє 102".

В Україні виборчий бюлетень видається на підставі паспорта громадянина України у формі ID-картки або паспорта-книжечки. Власникам ID-карток
жодних додаткових документів (витягів, довідок тощо) на виборчій дільниці подавати НЕ потрібно! . Свої основні функції пластикові паспорти виконують і без зчитування інформації з чіпа.

Громадяни України, які перебувають чи постійно проживають за кордоном, теж мають можливість здійснити волевиявлення. Для того щоб проголосувати, вони мали завчасно подбати про включення до списків виборців на закордонних  виборчих дільницях, на яких вони планують голосувати. У день виборів, для отримання бюлетеня, вони мають пред’являти паспорт громадянина України для виїзду за кордон.

Громадянам України, які тимчасово перебувають в Російській Федерації та мають паспорти громадянина України (тобто «внутрішній українській паспорт»), Міністерство закордонних справ рекомендує голосувати за місцем своєї реєстрації в Україні.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3791.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.