На Тернопільщині оштрафували депутатів місцевих рад

Опубліковано в Новини 04.03.2019

Працівниками УЗЕ в області ДЗЕ НП України за погодженням з прокуратурою області складено та направлено до суду протокол стосовно депутата Лановецької районної ради, який не повідомив Національне агентство з питань запобігання корупції про суттєві зміни в майновому стані.

За інформацією прес-служби Прокуратури області, у 2017 році депутат придбав транспортний засіб вартістю понад 180 тис грн, однак, всупереч вимогам ст.52 Закону України «Про запобігання корупції», незважаючи, що вартість придбаного майна перевищувала 50 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, не повідомив НАЗК про суттєві зміни в майновому стані.

Також працівниками УЗЕ в області складено та направлено до суду протокол стосовно депутата Байковецької сільської ради, який несвоєчасно, без поважних причин, подав е-декларацію за 2017 рік.

За рішенням судів, за послідовної позиції прокурорів у судовому засіданні депутатів визнано винними та накладено на них адміністративні стягнення у вигляді штрафу в розмірі відповідно 100 та 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Фото: з відкритих джерел

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3811.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.