На Тернопільщині люди заразилися сальмонельозом, скуштувавши домашнього торта

Опубліковано в Новини 22.06.2016

Принаймні такі попередні припущення.

Прес-служба Держсанепідслужби Тернопільської області повідомила, що 14-15 червня 2016 року з ознаками гострої кишкової інфекції за медичною допомогою звернулося 4 мешканці смт. Золотий Потік, Бучацького району, двоє із них проживають у одному вогнищі. Серед потерпілих хворих дітей не має. Всі госпіталізовані у інфекційний відділ із попереднім діагнозом «Сальмонельоз», матеріал від хворих відібраний на бактеріологічне дослідження.

У ході епідрозслідування встановлено, що всі потерпілі проживають на одній вулиці та вживали кондитерські вироби (торти) домашнього приготування однією з мешканок даного населеного пункту.

З метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації Держсанепідслужбою у вогнищах проведено комплекс протиепідемічних заходів з локалізації та ліквідації спалаху. Для лабораторних досліджень відібрано 92 проби з об’єктів навколишнього середовища на патогенну та умовно-патогенну флору, обстежено 28 контактних осіб, у вогнищах здійснено заключну дезінфекцію. 

Дослідження тривають. За контактними встановлено медичне спостереження. 

Ситуація знаходиться на контролі Держсанепідслужби Тернопільської області.

Прокоментувати:

СОЦІУМ

18.04.2024 soroka
Українська команда Тернопільщини відремонтувала три автівки для Сил спеціальних операцій
Волонтерський штаб «Українська команда» в Тернопільській області відремонтував Силам спеціальних операцій ЗСУ 3 автомобілі. Вони…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3775.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.