Оксана Антонович: Пріоритетне завдання Тернопільської митниці ДФС – забезпечення швидкого та комфортного оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації для громадян

Опубліковано в Новини 12.02.2019

Днями у Тернопільській митниці ДФС відбулася робоча нарада керівництва митниці із декларантами та митними брокерами. Приводом для зустрічі стало обговорення шляхів вирішення проблемних питань, які виникають у процесі митного оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації, пов’язаних із Законами України №2611-VIII та №2612-VIII.

Відтак начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович проаналізувала ситуацію здійснення митного оформлення транспортних засобів громадян відповідно до законодавчих змін та розповіла присутнім про заходи, які здійснюються митницею при пікових навантаженнях, пов’язаних із закінченням періодів дії перехідних положень Податкового та Митного кодексів України, повідомляють у секторі комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області.

 - На сьогодні пріоритетне завдання Тернопільської митниці ДФС – забезпечення швидкого та комфортного оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації громадян. Так, з метою уникнення небажаних черг під час оформлення транспортних засобів на іноземній реєстрації, пов’язаних із закінченням періодів дії перехідних положень Податкового та Митного кодексів України, у Тернопільській митниці ДФС встановлено графік роботи посадовим особам, які здійснюють митне оформлення автомобілів громадян з понеділка по п’ятницю включно з 9.00 год. до 22.00 год. та у вихідні дні, - наголосила Оксана Антонович.

У свою чергу заступник начальника митниці Андрій Саварин відзначив, що оформити легковий транспортний засіб за пільговою ставкою громадянин зможе, якщо до 22 лютого цього року (включно) ним подано, з метою оформлення транспортного засобу для вільного обігу та прийнято митницею електронну митну декларацію на бланку єдиного адміністративного документа, і по ній відсутні зауваження (наявні необхідні документи, достатня сума коштів тощо).

При цьому додав, що декларант не зможе скористатись вказаною пільгою у випадках:

- якщо до 22.02.2019 (включно) оформлено картку відмови чи відкликано митну декларацію і відсутня можливість (у тому числі недостатньо часу) для подання декларантом і прийняття митницею нової митної декларації, по якій відсутні зауваження і транспортний засіб може бути оформлено у вільний обіг;

- якщо станом на 22.02.2019 транспортний засіб заїхав або перебуває в пункті пропуску через Державний кордон України та оформлюється чи очікується оформлення попередньої митної декларації.

В зв’язку із зазначеним, Андрій Саварин звернувся до декларантів з проханням не чекати останнього дня дії пільгового режиму розмитнення, а завчасно звертатись до митного органу, щоб оформити транспортні засоби.

Крім цього, під час наради керівництво митниці звернуло увагу присутніх на тому, що виконання митних формальностей здійснюється посадовими особами органів доходів і зборів із застосуванням системи аналізу та управління ризиками. Перш за все їх виконання націлено на перевірку достовірності декларування та повноти оподаткування товарів, що ввозяться на митну територію України, забезпечення якісного виконання митницями форм митного контролю та, як результат, збільшення надходжень митних платежів до державного бюджету.

Як зауважив начальник відділу адміністрування митних платежів та митно-тарифного регулювання Іван Попович, цей процес у жодному разі не має на меті зашкодити або стримати процедуру митного оформлення товарів, що ввозяться на митну територію України. Спрацювання профілів ризиків під час митного оформлення товарів свідчить про наявність певних невідповідностей у митній декларації. Відповідно від інспектора митниці вимагається проведення додаткових форм митного контролю, які дозволять ці невідповідності усунути та завершити митне оформлення.

Начальник Тернопільської митниці ДФС Оксана Антонович наголосила на необхідності та важливості таких зустрічей, діалогу з метою оперативного реагування на проблемні питання і висловила готовність до конструктивного вирішення проблемних питань, які виникають під час здійснення митного оформлення.

Фото: сектор комунікацій ГУ ДФС у Тернопільській області

Прокоментувати:

СОЦІУМ

24.03.2024 soroka
Класичний університет Тернополя відтепер співпрацює з Люблінською Політехнікою
У четвер, 21 березня 2024 року ректор Західноукраїнського національного університету Оксана Десятнюк підписала договір про…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3820.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.