Тернопіль запровадив ще один інструмент е-участі громадян – Електронні консультації

Опубліковано в Новини 29.12.2018

Рішення про запровадження на території Тернопільської міської територіальної громади Електронних консультацій та опитувань прийнято на засіданні виконавчого комітету. Відтак, у тернополян  та мешканців сіл, які приєдналися до Тернополя, з’явився ще один інструмент електронної участі.

Як зазначає міський голова Сергій Надал, міська рада активно працює у напрямку впровадження та використання на практиці багатьох інструментів електронної участі громадян. Зокрема, це портал «Відкрите місто», «Електронні петиції», «Громадський бюджет», а тепер ще й «Е-консультації», які підвищуватимуть прозорість у прийнятті рішень, а також сприятимуть залученню громадян до вирішення актуальних питань місцевого самоврядування.

Відтак, відтепер міська рада може проводити Е-консультації у трьох видах:

  1. Електронне опитування – це проведення опитування задля виявлення громадської думки з питань, віднесених до відання місцевого самоврядування. Опитування можуть мати як просту форму (певна кількість варіантів відповідей), так і складну форму (з можливість редагування відповідей).
  2. Електронні консультації з громадськістю – це оприлюднення пропозиції щодо вирішення певного питання з можливість коментування учасниками е-консультацій та внесенням власних коментарів.
  3. Електронне обговорення нормативно-правового акту – це оприлюднення проекту нормативно-правового акту органами місцевого самоврядування з можливістю коментування документу учасниками е-консультацій та внесенням власних коментарів.

Вносити коментарі та брати участь в опитуваннях, консультаціях зможуть зареєстровані члени територіальної громади, які авторизуються на порталі через ЕЦП, Bank ID або Mobile ID.

 

Прокоментувати:

СОЦІУМ

19.04.2024 soroka
Із фестивалю у Сочі на псевдовибори у Луганськ: пропагандистські контрасти для іноземної молоді
У березні російське Сочі приймало Всесвітній фестиваль молоді. І поки тисячі його учасників проводили час…

Подорож вихідного дня

15.10.2021 soroka
Монастирок на Тернопільщині притягує і мандрівників, і пересічних людей, і глибоко віруючих
Монастирок – маленьке село в Борщівському районі, розташоване у надзвичайно мальовничій місцевості поблизу Касперівського каньйону.…

Місто в кадрі

DSC_3835.jpg

Наші_контакти

Про_нас

Інформаційно-аналітичний портал «СОРОКА» з 2013 року висвітлює життя Тернополя та області, розповідає актуальні новини, зачіпає проблемні теми та знайомить з цікавими краянами.